Tandsæbe

Tandsæbe i lille plastkasse
Tandsæbe i lille plastkasse

Billedkilde.

Tandsæbe er almindelig sæbe enten i neutral form eller tilsat smagsgiver. Sæben kan være i fast eller flydende form, og det er afhængigt af temperament, hvilken slags der foretrækkes. Fordelen ved flydende tandsæbe er, at det er bekvemt at tilføre sæben på tandbørsten. Den faste sæbe skal skrubbes med en våd tandbørste, for at få sæben kommer på. Den uparfumerede og neutrale tandsæbe bliver også anbefalet af Radiodoktoren til behandling af paradentose.

Hjemmelavet tandsæbe

Det er også muligt at lave sin egen tandsæbe med en blanding af natron og kokosolie. 60 gram kokosolie til 1 teske natron (natriumcarbonat). Fordelen ved natron er, at det er basisk og er med til at netralisere et surt miljø i munden. En sur tilstand i munden er ikke godt for mundhygiejnen, da syre ætser tænderne og skader tandkøddet. Der er mange der tilføjer pebermynteolie i blandingen, for at give det en tandpastasmag. En af fordelen ved at anvende denne blanding er, at du undgår de forskellige kemikalier og gifte, der findes i normalt tandpasta - for eksempel flour. Der er også nogle der bruger gurkemeje blandet med kokosolie til at børste tænderne. Denne blanding har en naturligt blegende effekt på tænderne.

Rent vand

Tandbørstning med rent vand og blød tandbørste anbefales af Loren Lockman, Dr. Douglas N. Graham i bogen The 80/10/10 Diet og konservative tandlæger. Jeg bruger selv en almindelig økologisk vegansk håndsæbe til tandbørstningen. Når jeg er ude og rejse børster jeg tænder med tandbørsten blødgjort med rent vand. Shoppen forhandler tandbørstehoveder til Oral B eltandbørster, som er lidt blødere end de originale børstehoveder. Det giver en mere skånsom børstning, som gavner din mundhygiejne.

Tandsæbe virker, selvom du primært lever af frugt. Se videoen herunder:

Tags: