Tandpine

Frugt og grønt er godt for tænderne.
Frugt og grønt er godt for tænderne.

Du skal børste dine tænder og bruge tandtråd hver dag. Det er vigtigt at børste sine tænder på den rigtige måde for at undgå tandpine. Det er derfor vigtigt at kunne udføre de nødvendige bevægelser, for at komme helt ind i krogene. Hvis du har mistet dueligheden i dine hænder, kan det være en god ide, at anvende en elektrisk tandbørste til tandbørstning.

Ondt i tandkødet

Du kan nemt få ondt i tandkødet hvis du ikke børster den nederste del af dine tænder grundigt. Det er samtidigt vigtigt, at anvende nogle bløde børste, så du ikke børster dit tandkød væk. Det tandkød, som du børster væk, kommer ikke tilbage. Der er nogle som forsøger kirurgisk, at få operet sit tandkød tilbage, men erfaringerne viser, at det igen forsvinder efter meget kort tid. Du kan læse mere om hvilken tandbørstehårdhed du bør anvende i artiklen om bløde, medium eller hårde tandbørstehoveder.

Kost

Udover tandbørstning er en korrekt ernæring vigtig. Nogle forskere mener, at mange kroniske sygdomme kan kurreres via organiske varer. Forskellige kure inkluderer pressede grøntsager eller en vision om hele planter. Disse diæter har vist sig at helbrede mange lidelser i tænderne, som påvirkes af den mad du indtager. Ikke kun på grund af din mundhygiejne, men også den modstandskraft og energi, der tilføres fra de planter du indtager. Du kan læse mere om emnet i The China Study eller undersøge The Gerson Therapy. Herved finder du blandt andet, at mange moderne sygdomme primært skyldes kost, og at moderne tandsygdomme ikke eksisterede i mindre udviklede lande før moderne madvarer kom til.

Tandlæge Weston A. Price har rejst rundt til forskellige primitive civilisationer i 1930'erne for at undersøge tandhygiejnen i andre områder af verdenen (Nutrition and Physical Degeneration). Han var meget overrasket over, at tandudfordringerne var minimale de steder, hvor man ikke havde kendskab til den moderne vestlige kost. I gennemsnit havde man under 1% tilfælde af karies (huller i tænderne) og det er på trods af, at man ikke praktiserede nogle former for aktiviteter for at pleje sine tænder (Dokumentaren The Beautiful Truth).

Spis sundt og pas dine tænder!

Til venstre har vi sunde tænder i modsætning til tænderne i højre side

Tags: