Tandhygiejne med tandtråd og andre hjælpemidler

En grøn æske med tandtråd, som er trukket lidt ud på et bord.
En grøn æske med tandtråd, som er trukket lidt ud på et bord.

Når man skal holde en god tandhygiejne er det ikke nødvendigvis altid nok med den traditionelle tandbørste og tandpasta. Nogle gange skal der noget mere til, som for eksempel tandtråd. Det kan godt være et problem hvis man for eksampel har tænder, der sidder meget tæt, at komme ned imellem dem og sørge for at det ikke kun er på tyggefladerne af tænderne tandhygiejnen er i top, hvis man bare skal bruge en tandbørste, og så skal man have gang i andre midler. Heldigvis er du ikke den første der har haft bøvl med at holde tandhygiejnen i orden, så der er nogle kloge mennesker der har fundet på nogle rigtig smarte løsninger som nok kan hjælpe dig. Din tandlæge vil som regel være den helt rigtige at spørge til råds om hvad du skal gøre for at holde selv de sværeste hjørner af munden helt ren, og sund, og vedkommende vil også kunne vise dig hvordan du skal bruge de forskellige værktøjer. Det er trods alt dem der er uddannede til at hjælpe dig på vej med din tandhygiejne, og så kan man ligeså godt bruge så mange af deres råd som muligt.

Tandtråd

Hvis du skal til at bruge tandtråd, for at booste din tandhygiejne, er der forskellige måder at gøre det på. Du kan tage den gode gamle metode hvor du i en rulle tandtråd, hiver et stykke af, og så tager den derfra. Dette er nok den billigste metode, men det er langt fra den nemmeste, hvis du gerne vil nå helt ind bagerst i munden, og nå mellemrummene mellem kindtænderne. Munden er ikke indrettet sådan at der er plads til at man kan få begge ens hænder derind, bare fordi man gerne vil være lidt mere på forkant med ens tandhygiejne. Her er det så sådan, at der er nogle kloge hoved der har udtænkt en tandtrådsholder, så du nemmere kan komme ind bagved, og få gjort rent. En tandtrådsholder, er et lille stykke plastik der har et stykke tandtråd på sig, der gør at du, uden at få begge hænder ind i munden, kan komme til at gøre rent selv mellem de bagerste tænder. På denne måde bliver det lidt mindre voldsomt hvis du gerne vil bruge tandtråd, og det kan også være meget nemmere at finde frem til det mellemrum du gerne bil gøre rent nu, fordi du rent faktisk kan se ind i din mund, hvis du kigger i et spejl.

Elektriske tandbørster

Hvis du gerne vil have en elektrisk tandbørste, kan det også godt hjælpe din tandhygiejne. Her kunne en tandbørste fra Oral B være en god mulighed, og med den kan det blive nemmere at en optimal tandhygiejne, så du slipper for alle mulige problemer fremover. Der er selvfølgelig også nogle små negative sider ved at have en elektrisk tandbørste, men den kan helt klart hjælpe mange til, at få nogle rigtigt sunde tænder, så det er investeringen værd i mange tilfælde.

Billedkilde

Tags: