Tandblegning

Kilde: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Teeth_whitening_kits.jpg
Kilde: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Teeth_whitening_kits.jpg

Når vi møder en anden person, er vores første indtryk af dem baseret på deres udklædning, frisure, bevægelse osv. En ting vi måske ikke tænker på er, hvor meget et smukt smil kan påvirke vores indtryk. Vi reagerer på misfarvede tænder fra ting som rygning eller kaffe - vi får hurtigt nogle fordomme eller lignende af personen, men havde vi reageret anderledes, hvis tænderne havde været hvide?

Svaret har vi ikke, men et hvidt og smukt smil vil altid give et godt indtryk. Læs videre og få et indblik i tandblegning - en hurtig og nem løsning for hvidere tænder.

Grunden til misfarvede tænder

Misfarvede tænder skyldes grums/et lag på tandoverfladen af farvestoffer fra drikkevarer såsom te, rødvin eller kaffe - men også mad kan resultere i misfarvede tænder. Derudover kan tobak eller lakrids give misfarvninger - dette er misfarvninger på ydersiden af tanden. Misfarvning af tænders indre kan skyldes blødninger, altså en død nerve, da tanden for eksempel har været udsat for et slag.

Derudover kan arvelige sygdomme give misfarvede tænder, og til sidst kan noget så fredeligt som alderdom give misfarvede tænder - dette skyldes naturlige processer, som giver gullige tænder.

Løs problemet - Tandblegning for mere hvidere tænder!

Med tandblegning menes der, som ordet indikerer, at tænderne bleges - altså gøres hvidere. Folk benytter denne metode for hvidere tænder, da det er billigt og nemt. Du får hurtigt, de kedelige og grimme misfarvede tænder omdannet til flotte, hvide og skinnende tænder. Der benyttes en række forskellige kemikalier, som fjerner misfarvninger, der er trængt ind i tandben og emalje.

Bivirkninger ved tandblegning

Bivirkninger er ganske normalt ved følge af tandblegning, faktisk lige under halvdelen af patienterne som har gjort brug af tanblegning oplever en form for bivirkning. Det kan for eksempel være overfølsomhed for varme og kulde eller tandkød, som er yderst følsom. Tandfølsomhed er en almindelig bivirkning ved blegning af tænderne, det forsager alvorlige følsomhed over længere perioder, sommetider kan det være så galt, at brug af tandbørst og lignende kan være en svær opgave. Simpelthen fordi, at det gør så ondt, at det ikke er til at holde ud.

Hjemmeblegning er den form for tandblegning, som forsager flest bivirkninger, idet at de skinner som købes ikke passer nær så godt, som de skinner tandlægerne benytter.Både tandfølsomhed og provokerende tandkød er begge bivirkninger, som hovedsageligt forsvinder indenfor 2-3 dage.

Tags: