Oral B hjælper i kampen for god tandhygiejne

En glad blå bold med god mundhygiejne
En glad blå bold med god mundhygiejne

Alle ved at det er vigtigt at holde ens tænder rene og at have god tandhygiejne. Dette kan relativt nemt opnås hvis man følger et par gode og kendte regler. Nøglen i kampen for en en god tandhygiejne er naturligvis en god tandpasta og en rigtigt god tandbørste. Det kan anbefales at bruge en elektrisk tandbørste med et meget godt tandbørstehovede. Oral B har udviklet en fremragende tandpasta som ikke alene renser tænder men også yder en længerevarende tandbeskyttelse. Og tandbørstehoveder fra Oral B er nok markedets bedste og kan anbefales til alle som ønsker at have hvide og sunde tænder.

Hvordan børster man tænder bedst

Det er godt at tage kampen for god tandhygiejne ved at bruge en god tandpasta og en godt tandbørstehovede, men det er ikke alt hvad der kræves. For at optimere kampen mod tand sygdomme og dårlig ånde skal man børste tænder to til tre gange om dagen. Hvad tandbørstning angår, gælder udsagn som ”jo mere desto bedre” ikke. Hvis vi børster vores tænder alt for ofte, eller flere gange end tre gange om dagen, kommer vi til at slide på vores tænder eller mere præcist kommer vi til at slide på vores tandhals. Uanset hvad ens personlige præference er, er det anbefalelses værdigt at bruge en blød tandbørstehoved som også kan fås til Oral B tandbørsten. Det gode ved Oral B tandbørstehoved er at den ikke alene er lille or rund hvilket i sig selv fremmer en god tandbørstningsteknik, men også at selve tandbørstehovedet børster tænderne med jævne og hurtige bevægelser som ikke alene renser tænderne, men også mindsker deres slitage. Det er vigtigt at man samtidigt med at rense tænder også husker at massere tandkødet og husker at få børstet både indersiden og ydersiden af tænderne. Ved at bruge denne teknik vil man opnå de bedste resultater hurtigst og sikre at ens tænder ikke alene er hvide, men også at de er raske mange år frem.

Hvorfor er tandhygiejne vigtigt?

Der er forskellige årsager til at holde ens tænder rene og have god tandhygiejne. Mange af dem er æstetiske med de mest alvorlige er helbredsmæssige. Når du børster tænder Renser du dem og fjerner rest af maden og de mange bakterier som maden efterlader på dine tænder. Med tiden vil disse bakterier danne syre og dine tænder vil blive udsatte for et syreangreb som ofte varer i 30 min efter indtagelse af maden. Efter gentagne syreangreb vil der blive dannet et hul i dine tænder hvilket ofte giver smerter. For at forhindre dette er det vigtigt at bruge et ordentligt tandbørstehoved fra Oral B og en god tandpasta. Et godt tandbørstehovede som effektivt fjerner bakterier er også med til at forhindr dannelsen af parodontose og andre tandsygdomme som kan være meget vanskelige når man bliver ældre. Selvom en ordentligt tandbørstehoved giver en udmærket beskyttelse sammen med en Oral B tandpasta, er det også vigtigt at passe på med ens kostvaner. En kast baseret på raffineret sukker vil gøre større skader på ens tænder end en sund plantebaseret kost baseret på hele planter, som er høj i kulhydrater og lav i fedt og protein ellers ville gøre (læs mere på HelePlanter.dk.

Billedkilde.

Tags: