Miswak

Miswak kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Miswak003.jpg
Miswak kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Miswak003.jpg

Det er meget muligt at Miswak er et naturligt produkt, men det børste desværre kun tændernes overflade. Det er svært at komme i dybden med en gren. Det kan være et suppliment til den generelle mundhygiejne. Miswak-grenen kommer fra træet Salvadora persica, som også er kendt som tandbørstetræet eller senneptræet. Salvador persica er blandt andet enzymhæmmende og indeholder Flour og Vitamin C. WHO (World Health Organization) har anbefalet anvendelsen af Miswak-grenen til tandbørstning, hvis man har fået undervisning i at anvende den. Konklusionen i en mundhygiejne-rapport blev, at mere forskning er nødvendigt for at dokumentere effekten af Miswak-grenen.

Bemærk, at du altid skal snakke med din læge og tandlæge inden du begynder at bruge en Miswak, så du får det bedste udbytte af anvendelsen.

Forberedelse af en Miswak

Det første du gør når du modtager en Miswak er, at du tygger barken af på en af enderne af Miswak-grenen. Derefter tygger du på enden uden bark indtil grenen bliver børstelignende. Du kan dyppe børstede ende af grenen i et lille glas vand for at blødgøre børstehårene. Nu kan du bruge Miswakken til tandbørstning. Du vil fornemme en ætsende fornemmelse på dine læber, hvilket er helt normalt. Syren dræber bakterier og nedbryder plak.

Sund mund!

Læs mere om Miswak.

Tags: