Konsekvenserne af dårlig tandhygiejne

En tandlæge renser tænderne på en mand med tandtråd.
En tandlæge renser tænderne på en mand med tandtråd.

Dårlig tandhygiejne har nogle konsekvenser. Konsekvenserne ved ikke at holde ens tandhygiejne i top, kan både være kosmetiske, men de kan sandelig også give medicinske problemer, som mange der har haft tandpine kan skrive under på. Det kan være enormt smertefuldt hvis man har et hul der har fået lov til at udvikle sig, og derfor er begyndt at gøre ondt. Dette kunne være undgået, ved at man havde en god tandhygiejne. Tandhygiejne kan dermed også være et problem rent kosmetisk, fordi man kan komme til at få misfarvede tænder, eller måske endda mangle nogle af dem fordi de er blevet hevet ud på baggrund af store huller eller lignende ting. Igen er det noget der nemt kan spores tilbage til dårlig tandhygiejne. Tandhygiejne er altså noget der er ganske vigtig for alle, og det er noget der kommer til at følge dig hele dit liv. Så snart du er ud over mælketænderne kommer alting du gør med dine tænder stort set til at følge dig resten af dit liv… Og et gebis er langt fra gratis.

Almindelig tandpine

En almindelig tandpine er der mange der har prøvet at være igennem på et eller andet tidspunkt i deres liv, og dette er som regel en konsekvens af noget man selv kunne have gjort noget ved, hvor frustrerende dette end kan være. Det betyder dog også, at hvis man lige er lidt forudseende kan man undgå meget bøvl ved lige at oppe sig lidt på tandbørste-fronten, og få lidt bedre tandhygiejne. En almindelig tandpine kan være noget der virkelig kan gå en på, og den kan sætte en stopper for en masse af de fede ting man gerne vil fylde ens hverdag med. Noget der heller ikke er sjovt er, at der meget sjældent er andre at bebrejde end en selv, når man, på grund af dårlig tandhygiejne, får et hul, og dermed tandpine. Det kan være enormt frustrerende, for det er som bekendt allernemmest at være bagklog.

Fordelene ved at holde tænderne i orden

Hvis du har en rigtig god tandhygiejne kan det komme til at give dig en masse fordele. For det første kommer du ikke til at gå rundt og have tandpine hele tiden. Dette kan være enormt frustrerende og distraherende hvis du har en travl hverdag, og det kan komme til at betyde sygedage. Det kommer nok også til at inkludere tandlægebesøg, som, hvis du er over 18, kan komme til at blive en enormt dyr affære, der ikke kommer til at være behagelig for hverken din bakkonto, eller din krop, især hvis problemet er omfattende. Ydermere kan udseendet også tit gavne af et sæt tænder der ikke er alt for brune, og hvor hele rækken sidder der. Det kan for mange være en stor motivation, at de skal holde deres udseende ved lige, og dermed kan det få dem til at holde godt gang i tandbørstning og diverse andre ting. Det er jo også kun et par minutter to gange om dagen.

Billedkilde

Tags: