Gammeldags tandbørste kontra El-tandbørsten

Tandbørstning er blevet nemmere i dag end den engang var, samtidig med at udviklingen går hurtigere.
Først var der den almindelige tandbørste, derefter kom tandbørsten med flere forskellige hårtyper, og sidst men ikke mindst kom el tandbørsten – men er den nu også så god som alle tror?

Manuel Tandbørste

Den gammeldags tandbørste virker som den altid har gjort. Med den rette tandbørstningsteknik kan den tage de fleste overflader, og komme ind i de fleste sprækker. Her er det faktisk kun os selv der kan ødelægge det ved ikke at være grundige nok.
Det kan også være, at man føler, at man har for travlt, og derfor bare giver tænderne en hurtig omgang, eller man helt skipper tandbørstningen. Nogle folk gider heller ikke bruge tiden på det – en varm og blød seng lyder langt bedre!

Elektrisk Tandbørste

Den elektriske tandbørste er optimeret til tandbørstningsformålet. Selve børstehovedet er mindre, så det har nemmere ved at komme helt ind i krogene, som man ellers nemt kunne overse med den gammeldags tandbørste.
Børstehovedet drejer selv rundt, og dermed slipper man for selv at skulle bruge kræfter på at børste. Det er hvad det så er, vi har sparret en hel bevægelse, men hvad mange ikke ved, er at man faktisk kan ødelægge emaljen på tænderne ved at trykke for hårdt. Det problem afhjælpes ved brug af en elektrisk tandbørste med et blødt tandbørstehovede, da det eneste man skal koncentrere sig om her, er at holde tandbørsten i den rigtige vinkel.
Sidst men ikke mindst har de fleste nyere el tandbørster en indbygget timer, der giver signal når der er gået 2,5 minutter, og derefter, kan man med god samvittighed stoppe tandbørstningen.
Batteriet holder også i lang tid, og kan ofte fungere i op til to uger uden opladning, dette gør også at man uden problemer kan tage den med på ferien, uden at skulle have oplader med.
Med en elektrisk tandbørste kan du lave dit eget aftenritual på præcis 2,5 minutter, og det er da ikke så galt!

Tags: