Bløde, medium eller hårde tandbørstehoveder?

Billede af to bløde børstehoveder, hvor den til venstre er lidt blødere end den til højre.
Billede af to bløde børstehoveder, hvor den til venstre er lidt blødere end den til højre.

Tandbørstehoveder og tandbørster findes i mange forskellige former. Den seneste viden inden for området omhandler den gavnlige virkning af en bestemt type tandbørstehoveder. Det hårde tandbørstehovede er for eksempel bedre til at rense dine tænder for plak og andre urenheder. Ulempen er, at det kan give dine tænder ridser, hvorved skidt og snavs kan sætte sig. En anden ulempe ved hårde tandbørstehoveder er den skadelige effekt på tandkødet. Mange mennesker, som børster tænder med hårde tandbørstehoveder har mistet store mængder tandkød, hvorved en større del af tanden er blottet for plak- og bakterieangreb med større sandsynlighed for tandsygdomme og tab af tænder.

Hvis man har børstet en del af sit tandkød væk, så anbefaler tanlæger blødere børster og børstning i ensrettede bevægelser væk fra tandkødet når siderne af tænderne børstes. Denne metode sørger for minimering af risikoen for at gøre skade og gavner ved optimal massering af tandkødet. Det er ikke muligt, at få det mistede tandkød tilbage, men det er vigtigt at stoppe problemet før det er for sent. Det er vigtigt at supplere denne børstemetode med tandtråd, da en mild tandbørstning ikke kommer grundigt ind mellem tænderne. Cirkel- og op-ned bevægelser er hårdt ved kanten af tandkødet og øger risikoen for at bakterier børstes ned i tandlommerne.

De tandbørstehoveder, der forhandles i shoppen er blødere end de originale Oral B tandbørstehoveder og koster kun en brøkdel. Læs lidt mere om emnet på TandOgMund.dk.

Har du også børstet dit tandkød væk?

Tags: